Contact

Unique, handmade wearable art.
Made with joy, for free spirits!

anca_gabby_3@yahoo.com
https://www.facebook.com/anca.gabi.5

duminică, 1 aprilie 2012

Verde de Corundhttp://www.blogger.com/img/blank.gif



Ta-nam! Inca un set inspirat de vasele ceramice. Arata atat de bine incat nu m-as opri din pictat (ba chiar azi-noapte am visat un model pe care o sa-l pictez:).Si mai jos am copiat cateva informatii scrise de niste capete luminate referitoare la vasele din lut

"Indiferent de zona, ceramica s-a folosit si se foloseste de culori naturale, rosul fiind obtinut din pamant cu mare concentratie de oxid de fier, verdele, din cupru ars in cuptor, galbenul, dintr-o huma speciala de Medgidia, albul, din piatra pisata amestecata cu var. Predominanta unor culori se explica prin diversele influente care s-au manifestat, in timp, fie din partea culturii romane (rosul), fie dinspre cea bizantina (verde, galben si alb).

Decoratia vaselor de ceramica nu este intamplatoare, chiar recurenta unor motive demonstreaza un fel de a gandi, un mod de raportare la realitate, toate transpuse in act artistic. Astfel, spirala, prezenta in toate zonele , exprima ideea de timp, inceputul si sfarsitul, viata si moartea, continuitatea, dezvoltarea, renasterea, ritmurile repetate ale vietii.".
Sursa informatiilor:


Setul costa 25 lei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu