Contact

Unique, handmade wearable art.
Made with joy, for free spirits!

anca_gabby_3@yahoo.com
https://www.facebook.com/anca.gabi.5

miercuri, 4 septembrie 2013

Ice and Fire



Zilele acestea parca m-a lovit "Arhanghelul de aur" al lui Arghezi: ideile curg una dupa cealalta, trebuie sa le notez ca sa nu fuga! Asa ca le iau una cate una si incerc sa le dau viata, avand mereu in  gand urmatorul proiect.
 


Primul s-a cerut tricoul, care, fiind o lucrare mai complexa, a necesitat mai mult timp si mai multa munca, dar rezultatul le-a compensat pe deplin.



Am pornit de la ideea zodiei Pesti si de acolo pictura a prins contur de la sine, cu usurinta. Am pictat pe un tricou de bumbac, marimea S (eu zic ca merge si la un M, fiind usor elastic si destul de lung), care se asaza minunat pe o pereche de colanti sau jeans.



Si pentru ca pauza de masa sa nu fie prea lunga (nu de alta, dar de obicei, daca ma opresc pentru mai mult timp din pictat, imi e mai greu sa  ma reapuc de acelasi lucru), am gatit o mancare cu specific indian, "alu paratha", foarte simpla si extrem de gustoasa. Am facut un aluat cu faina, apa, sare si putin ulei, pe care l-am lasat sa se odihneasca 15 minute. Intre timp am pus la fiert 2 cartofi, taiati cubulete, pe care apoi i-am pasat cu furculita si i-am condimentat cu arome puternice: chilli, coriandru, piper roz, turmeric (pot fi folosite orice condimente). Am pus o tigaie pe foc si intre timp am facut un soi de turtite, combinand o bila de aluat cu o lingura de piure de cartofi, pe care am intins-o intr-o foaie subtire si am pus-o in tigaie, la copt, pana s-a rumenit (se intoarce pe ambele parti, pentru a fi patrunsa). Iar langa am facut o salata.
Rezultatul e rapid si delicios!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu