Contact

Unique, handmade wearable art.
Made with joy, for free spirits!

anca_gabby_3@yahoo.com
https://www.facebook.com/anca.gabi.5

vineri, 27 februarie 2015

A Little Too Soon


    Stiu. Fluturii nu prea au a face cu sezonul asta. Isi dorm, inca, somnul de frumusete, in coconul matasos si cald. Dar astazi a iesit soarele si a fost darnic, nu cu dinti ca saptamanile trecute. Si mi-a dat senzatia de primavara si zumzet, asa ca am pictat fluturi, ca aceia care traiesc in tari indepartate unde grija frigului si a iernii nu-i ajunge.
     Si am mai pus si rasaduri, de rosii inima-de-bou, din acelea cum avea bunica, pe care le-am primit de la un domn dragut, care cultiva si el. Si busuioc, coriandru, oregano, cimbru, hazmatzuchi, in jardiniere, pe masa mare din bucatarie, tot pentru ca m-a curpins o bucurie primavaratica pe care trebuia sa o eliberez:) Si cum altfel, decat aducand la viata niste plantute. Ce magie, dintr-o samanta mica, mititica, sa iasa o planta care creste si rodeste!



Pentru lectura de weekend, "Ilustratiunea romana". nr 10/27 februarie 1930. Pecoperta, deja celebra domnisoara Zoica Doina, alaturi de redactorul sef al cotidianului francez "Le journal".

 O cronica interesanta despre implicarea femeilor in politica:P

 Curiozitati de pe mapamond.

 Balul japonez din Bucuresti si tinere costumate in geishe. Cultura orientala radia o mare fascinatie pentru "lumea buna" bucuresteana.

Partcicipante la consursul de frumuste "Miss Europa".

 Articol dedicat Elvirei Godeanu, scris de Lucrezzia Kar. Inca un superb exemplu de elogiu dantelat adus femeii: "Sunt rare femeile a caror aparitie sa tulbure firmamentul artistic al unei tari, numai prin puterea unei rare, unei extraordinare frumuseti." (!)








 Zoica Doina iesind din biserica romana din Paris, unde s-a oficiat "serviciul divin".
    O lume fascinanta si recunosc, mirosul ziarului, care si-a pastrat la propriu izul interbelic, da un farmec aparte lecturii. Cu greu ma opresc sa nu citesc mai mult de un numar pe saptamana, dar am, hotarat ca pentru sentimentul autentic, ar fi mai interesant sa rasfoiesc revista in fiecare joi, ca si cand atunci a adus-o postasul:P













Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu