Contact

Unique, handmade wearable art.
Made with joy, for free spirits!

anca_gabby_3@yahoo.com
https://www.facebook.com/anca.gabi.5

sâmbătă, 28 martie 2015

A Moment





Nr 14/ 27 martie 1930 pag 1
Mary Doran, actrita americana care a jucat in peste 80 de filme in perioada 1927-1944


 Nr 14/ 27 martie 1930 pag 2
"Primavara. Soseaua, timpuriu scaldata in soare de primavara, tresalta sglobiu ca o fecioara inviorata de sarutul amantului sosit prea devreme". Se pare ca si in 1930 venirea primaverii e un eveniment care nastea sentimente profunde:)
"Printre pietoni, cativa <> poarte primele palarii de pae."
In fotografie, regina Maria si Principesa Ileana, intampinate la Cairo de catre maresalul Zulficar pasa.


 Nr 14/ 27 martie 1930 pag 5
"Lapte artificial pentru cresterea vitelor.", prezentat la Academia de stiinte din Paris;
Henry ford vrea sa traiasa 100 de ani (a trait 84);
Calfa de frizer Iavan Majeties din Agram a batut recordul de cantat la cimpoi: 60 de ore;
Vazul si auzul pestilor. Experientele facute cu ocazia pescuitului dovedesc ca pestele vede. Cand se loveste apa, pestii se strang in jurul mainii, curiosi.


 Nr 14/ 27 martie 1930 pag 6
Ziua mamelor la asociatia "Triunghiul albastru" (sub protectia principesei Ileana).
Scopul asociatiei este indrumarea tineretului feminin.




 Nr 14/ 27 martie 1930 pag 7
"O doamna se minuneaza cu drept cuvant de atmosfera inaltatoare pe care o gaseste, de nivelul moral al tineretului, care se desprinde din toata cuviinta, disciplina si conduita sutelor de tinere <>, care rad, vorbesc, glumesc, povestesc, faraca cineva, in marea de capete, sa depaseasca nota vioaie si demna care caracterizeaza pe reprezentantele Triunghiului albastru."





 Nr 14/ 27 martie 1930 pag 10
Cea mai pretioasa colectie de instrumente cu coarde (o vioara de 500000 de dolari-80 milioane lei);
Scoli primare in aer liber in Londra;



 Nr 14/ 27 martie 1930 pag 11
Leny Caler (1904-1992)actrita si cantareata de muzica usoara in Romania
https://www.youtube.com/watch?v=IHjnwTOezp8



 Nr 14/ 27 martie 1930 pag 12
"Girls- Picioare perfecte, corpuri fine si suple, figuri frumoase pe care fardul si peruca le fac anonime si gemene, ele poarta sute de costume, sute de pretexte pentru a-si arata formele mladioase si elegante. Sunt girls-urile. Girls de Montmartre, Girls de Broadway. "
Ramon Novarro (1899-1968), actor mexican de film si teatru. A primit titlul de sex-symbol dupa moartea lui Rudolph Valentino.



  Nr 14/ 27 martie 1930 pag 13
"Obiecte de arta din aripi de fluture"- Naturalistul King a fost primul care a recunoscut potentialul artistic al fluturilor exotici. Aripile sunt colectate in America de Sud si apoi expediate in Londra, unde sunt transformate in veritabile opere de arta, cu ajutorul sticlei; "In modul acesta se pastreaza o frumusete a naturii, care s-ar pierde altfel foarte repede, caci viata fluturilor dureaza numai cateva ore;"
Reclama: "Lait Innoxa- Ce ten frumos! Iata cum se creiaza imediat o atmosfera de simpatie, chiar admiratie. Pentru a avea si a pastra un ten frumos prima conditie este de a avea epiderma sanatoasa, aceasta e foarte usor, gratie produsului lait Innoxa.";
Functionarii postali din Kowno, Lituania au hotarat sa protesteze intr-un mod inedit: nu si-au mai ras barba;
Recorduri gastronomice: dl Caldarino Nazarino a obtinut recordul reusind sa manance 150 de metri de macaroane in mai putin de 5 minute.
Atletul Buthus manca la o masa un bou intreg si bea un butoi cu vin;
Regele Ludovic XIV manca la o masa 4 supe, un fazan, o potraniche, o farfurie mare cu salata, o sunca, berbec cu sos si usturoi, o farfurie cu patiserie, fructe si 10 oua rascoapte;
Imparatul Claudius Albinus a mancat la un singur dejun: 500 smochine, 100 de piersici, 10 pepeni galbeni, 20 kg struguri, 100 de becate si 33 de duzini de stridii, acompaniate de mai multe amfore cu vin;



 Nr 14/ 27 martie 1930 pag 14

Pagina femeii
"Adaptarea la mediu e una dintre legile biologice incontestabile, adaptarea la moda e una dintre legile feminine incontestabile."
Gusturile societatii in materie de frumusete s-au modificat, iar formele corpolente nu mai sunt apreciate. Acum sunt dorite "corpurile de adolescenta", iar femeile recurg la masaj, electricitate, sporturi, pentru a le obtine. "Ondulatiile au ramas doar apanajul coafurii."
Soldurile unduite, odinioara considerate simboluri ale feminitatii, sunt inlocuite de trunchiuri drepte, pe cat posibil, siluete androgine.
"Ca sa te ingrasi sau sa slabesti dupa feantezia curentului epocei-reusesti iar, cu vointa, rabdare o doza de martiriu si zece de tenacitate!"
Palariile din par de cal sunt noua gaselnita a modei pariziene.
 

Nr 14/ 27 martie 1930 pag 15
Un capitan si-a propus sa aduca la suprafata o comoara scufundata in golful Long Island, in timpul razboiului de secesiune, in valoare de 800000 de lire sterline.
Profesorul Norman Lake a spus intr-o conferinta tinuta la londra ca in secolele viitoare, degetele de la picioare vor disparea. Stramosii nostri aveau degetele de la picioare identice cu cele ale mainilor, pentru a le servi cataratului si apucatului fructelor.
Niste ingineri au declarat ca au reusit sa fabrice aur, folosind argint. Se pare ca alchimia nu e doar o legenda.



 Nr 14/ 27 martie 1930 pag 16
Casele viitorului vor fi construite astfel incat in 24 de ore sa poata fi demontate, transportate si apoi remontate in alta parte. Adaptarile acestor case le vor face atat de practce, incat unei gospodine ii vor lua 15 minute sa faca menajul;
Calatorii din trenul care leaga Los Angeles de Chicago s-au putut bucura de o noua inventie, care permite vizionarea unui film vorbitor in timpul calatoriei.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu