Contact

Unique, handmade wearable art.
Made with joy, for free spirits!

anca_gabby_3@yahoo.com
https://www.facebook.com/anca.gabi.5

vineri, 13 martie 2015

Meiosis


Un colier abstract. pentru azi. Abstract ca vremea de afara, chiar nu-mi explic ce-i cu ploaia, cand e momentul de revenire-n glorie al Soarelui! M-am jucat cu priogravorul si contururile lemnului (nu stiu exact ce soi e, dar e de esenta tare). Mi-a sugerat o diviziune celulara si m-am incantat gandindu-ma la orele de biologie si chiar surprins amintind-mi numele procesului: meioza:)


Ieri am lecturat din nou, numarul 12 de data aceasta, al Revistei "Ilustratiuneaomana". O bijuterie si o sursa de umor si relaxare. E un exercitiu interesant sa-mi imaginez cum traiau cei care citeau genul asta de presa:)

nr 12 pe 13 martie 1930/pag 1
Leila Hyams si cura sa de mere

 
nr 12 pe 13 martie 1930/pag 2
"Am crezut multa vreme ca dansatorii si cantaretii acestia negri nu sunt capabili sa scoata decat excentricitatile sau salbaticiile muzicale pe care nu le-am inetels niciodata. Dar intr- buna zi, am auzit un negru canatnd <> atat de melodios, atat de dulce si de impresionant, inact mi-a ramas multa vreme in minte."
Josephine Baker (1906-1975), dansatoare de origine americana, care se stabileste in Franta, unde va avea un succes teribil ca dansatoare. Faimosul sau dans cu banane:
https://www.youtube.com/watch?v=TG4kG79YpUQ

 
nr 12 pe 13 martie 1930/pag 3
Gemenii siamezi. Natividad si Simplicio, singurii siamezi casatoriti, care locuiesc intr-un hotel, la New York.

 nr 12 pe 13 martie 1930/pag 4
Miss Romania la Paris.
"A doua zi, insa, frumoasa fata si-a zis ca Parisul este cetatea tuturor elegantelor, si atunci si-a indreptat pasii spre faimoasa strada a celor mai bogate magazine din lume, spre Rue de Paix...numita parca in ironie strada Pacii, cand ea e deslantuitoare de frutuni."


nr 12 pe 13 martie 1930/pag 5
Carnavalul de la Nisa. Un car alegoric inspirat din viata negrilor.


 nr 12 pe 13 martie 1930/pag 7
"Nouile monete metalice romanesti"
Ceasornicele trebuie intoarse doar dimineata;

 
nr 12 pe 13 martie 1930/pag 9
Lucretzia Karr, elogiind-o, de aceasta data pe Puia Ionescu-Mihailide.
"Saisprezece ani!...Ochi de aurora, albastri, proaspeti, zambind ca floarea de cicoare cand ploaia a trecut, fata nehotarata in care frumusetea femeei se lupta sa se desprinda din indeciziunea copilariei, corp plin de promisiuni- iata creatura prodigioasa ce se numeste: o ingenua..." (!!!:)



nr 12 pe 13 martie 1930/pag 11
O pestera, de curand descoperita in Tara Namaqua (Port Nolloh), e tapetata cu un strat de diamante de un picior grosime;
O cometa foarte aproape de pamant;
Omul-gorila, care traia intr-o padure din Bratislava si isi teroirza vecinii;
Un nou record mondial: aviatorul Domenico Antonoio s-a ridicat la 3231 m altitudine cu avionul sau;
Un student a ajuns la hipnoza, pentru a fi impulsionat prin aceasta procedura sa studieze pentru examene.






nr 12 pe 13 martie 1930/pag 13
Despre Teodora, imaparateasa Bizantului;
Despre istoria cafelei




 nr 12 pe 13 martie 1930/pag 15
"Sugesstia in masa" : " Psichologia colectivitatei e un fenomen misterios, inexplicabil inca. Sub influenta unei sugestii, pornite, uneori, din afara, alteori din insusi sanul ei, massa- conglomerat pestrit ca haina unui arlequin- poate sa se ridice, intr-un avant necugetat, pana la eroism sau sa se scoboare la crime abjecte(...) Cu atat mai mult o poate provoca energia unui spirit lucid , capabil sa-si impuna voiuna..."






EN: Something abstract for today, a necklace. Abstract like the weather. I can't understand what's with all the rain, when it should be the perfect moment for the Sun to regain its glory. I followed the design of the wood (I'm not sure what sort it is) and wood burned a cellular division. It was fun to think about the bilogy lessons and I was surprise to remember the name of the process: meiosis:) After all, biology was among my favorite class.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu