Contact

Unique, handmade wearable art.
Made with joy, for free spirits!

anca_gabby_3@yahoo.com
https://www.facebook.com/anca.gabi.5

vineri, 6 martie 2015

Spring Fling


    Nu stiu altii cum sunt, dar eu, cand gasesc cate o creanga uscata pe jos, nu ma pot abtine sa nu-i studiez sectiunea, culoarea, densitatea. Ma minunez si ma pierd in inelele lemnului si in porii care creeaza cateodata desene spectaculoase. Asa am descopeit salcamul, cu tenta lui verzui-galbuie si contur intens. Bineinteles ca m-am rugat de "echipa tehnica" si m-am ales cu niste feliute superbe, de vreo 6-7 cm in diametru, care dupa slefuire s-au aratat si mai frumoase. Primul l-am pictat pe colierul inflorat, parca simteam nevoia de bogatie de culoare si florile s-au potrivit de minune cu nuantele lemnului.
    O sa urmeze si unul, cel putin, pirogravat, pentru ca am impresia ca textura se potriveste de minune cu o nuanta arsa.
    Pentru ca ieri a fost joi si eu mi-am dat seama de abia azi, postez obisnuitul numar de joi al "Ilustratiunii". Si chiar insist, pentru cei mai rabdatori si suficient de curiosi, sa descarcati fotografiile si sa le savurat, ca lectura de weekend sau poate de seara.


Nr 11/6 martie 1930 pag 1 Nicolae Titulescu

O noua gaselnita in moda: ciorapii pictati cu portrete!

Ministrul de finante japonez "picteaza" bugetul; cel mai mic caine din lume; cel mai inalt zagarie-nori din New york; cel mai mic automobil din lume detinut de un baiat de 3 ani.
 
Tugulia, personajul povestilor radiofonice ale stapanului, Mihail Negru, viziteaza scoli pentru a se intalni cu fanii:)
 


O povestire: "Figurina de fildes"
 

Cecile Sorel, "gloria Teatrului de comedie francez"

 Sarbatorirea lui Aristid Demetriad,actor si regizor roman. Unul dintre pionierii filmului romanesc ("Insir'te margaritar" 1911)

 Campanie contra fardului: femeile parisiene lanseaza moda fetei nefardate; O englezoaica a castigat la cazino, la Monte Carlo 40.000 de franci, pe care i-a aruncat pe fereastra;

"Cat lucreaza o stea de cinema"-despre viata grea si munca incontinuu pe care o depun vedetele de cinema.


 Imblanzitoarea de crocodili, d-ra Siva;dansatoarea Edith Zeiler din Budapesta a castigat depasit recordul de dans in varful degetelor: 78 de minute, fara pauza.

 Descoperirea ayahuascai si a altor 30000 de plante exotice; balenele sunt amenintate cu disparitia; inventia aparatului cu raze X;

 Inchisori de vanzare in Anglia; un mire de 108 ani, in Iugoslavia; universitatea Upsala din Suedia este cea mai mare proprietara de terenuri; in Franta a crescut nr analfabetilor.

 Moda- palariile de vara.
efectele filmului vorbitor: reputatia si gloria Clarei Bow au fost afectate.



EN: I don't know how others are, but when it comes to wood, I'm simply fascinated by it. If I find a branch on the ground, I must study it: what's the color, what's the texture, the density? That's how I came across this locust tree wood, with it's greenish-yellowish nuances, beautiful pores that create a spectacular pattern and the intense outline. What to say? Perfect for my obsessions:)) So, my technical team-mate prepared a few slices for me and after smoothing them, they seemed even more beautiful. I decided I need color on it, so an explosion of flowers was the choice and I love how it turned out.
      I'm planning for the next ones to use the wood burning tool, cause I have a feeling the burnt lines will match wonderful the nuance of the wood.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu