Contact

Unique, handmade wearable art.
Made with joy, for free spirits!

anca_gabby_3@yahoo.com
https://www.facebook.com/anca.gabi.5

joi, 2 aprilie 2015

Times Goes By...



Intr-o zi cu soare si vant care suiera pe sub usi, m-am pornit sa fac curatenie. Nu de alta, dar primavara parca ma apuca nevoia asta de aerisit, "deztepenit" dulapuri, aruncat ce-i vechi (sa zicem ca interesul e dublu: fac loc pentru lucruri noi:) Si asa am dat peste o colectie de casete, care m-au inspirat. Cu putin ajutor pentru forma, pirogravorul si creionul pentru schitat, i-am migalit pe micutii acestia, care sunt atat de usori (lemnul e de gutui, dens si cu o masa mica) si arata foarte fain in urechi.

EN: In a sunny day, with the wind blowing under the doors, I started cleaning. In spring I feel this urge to make room in the closet, let the light come in through clean windows and throw away what's old (this way I can also buy new stuff:) And so, I found a collection of tape recorders, that where of great inspiration. With a little help for the shape, the wood burning tool and a pencil, I've created these little pieces, that are so light (they're made of quince wood, dense, but not heavy) and look great in your ears.
 Si pentru ca e joi, pun aici numarul 15 din Revista "Ilustratiunea romana", de pe data de 3 aprilie 1930.
Pe coperta, Dorothy Jordan (1906-1988) si Sally Star (1909-1996), ambele actrite in filmele vorbite.


"A trecut si inati April, fara ca lumea sa se mai inveseleasca de vechiul obiceiu al pacalelior. Cui i-ar mai fi trecut prin minte asemenea nazbatie, cand viata de toate zilele ne ofera, cotidian, atatea pacaleli dureroase?"
Totusi, unii s-au indeletnicit cu diverse farse. Astfel, un prefect a raportat ministrului situatia din localitate: "Liniste deplina. Populatia multumita. Pe strazile principale cainii umbla cu covrigii in coada. Adversarii ma ataca, spunand ca sunt cainii mei, platiti din banii contribuabililor. Nu este adevarat. Cainii sunt ai covrigarului Rahmil, care, fiind consilier comunal, a voit sa arate tuturor buna stare a cetatenilor."
 "Totul pentru un nas!"
In Australia s-a petrecut un caz mai neobisnuit: un australian a trimis bani unei grecoaice, pentru ca aceasta sa calatoreasca pe continent si sa se casatoreasca cu el. Dar o data ajunsa, logodnicul a tratat-o urat, iar fata a rupt logodna. Gelos pe barbatii care o curatu, acesta i-a taiat, intr-o noapte, nasul.
"2500000 amenda pentru contrafacerea de modele pariziene"
"Teatru si casnicie"
Un renumit industrias american s-a casatorit cu tanara actrita franceza, avand ca pretentie renuntarea acesteia la teatru. Insa dupa o perioada de casatorie, aceasta a calatorit la Paris, mintindu-si sotul ca scopul plecarii este sanatatea ei, Ajunsa in paris, a jucat intr-o piesa de teatru. Sotul inselat a dat in judecata directorul teatrului!

 "La Posta Centrala"
"Functionarii Postei sunt, de regula, oameni modesti, buni si necajiti."
"Domnisoara <> si domnul diriginte sunt cele doua personagii care primesc, zilnic, reclamatiile abonatilor la telefon."
Un client reclama "functionarul anonim"- telefonul automat, care provoaca fel de fel de incurcaturi.
"Vizitatorul care paseste pentru prima oara in Palatul Postei, este impresionat de marimea salilor si de frumusetea decorului."
Unele persoane se transforma in adevarate personaje, atent studiate de paznic: "un domn cu redingota inverzita si cu butonul de decoratii decolorat; <>, un don Juan, radios, fredonand aceeasi arie- care inspecteaza fara nici o treaba Posta, cel putin de doua ori pe zi; <> un functionar de la telegraf destituit pentru ca, indragostit de muze, a facut cateva buclucuri; <>, un maniac care expediaza telegrame tuturor oamenilor politici din Europa."

"Biroul de post-restant", unde persoane de toate varstele se infatiseaza pentru a intreba de corespondente cu destinatari cu nume ciudate: "Ghiocul", "Visatorul", "Cupidon".


 "Sinuciderea unui caine"
dupa moartea stapanului, cainele a refuzat pur si simplu hrana.
"Pescuitul perlelor" in Golful Persic.
""Unul care scade in inaltime" -un veteran de razboi este afectat de o boala rara, care duce la scaderea sa in inaltime.
"Noua planeta"
"Vanatul rechinilor" este pentru locuitorii din insulele Samoa un sport si o distractie.
"A doua loterie a sinistratilor"
 "Gwen Lee va spune cum se poate reusi in viata"
"Gwen Lee crede ca lucrurl cel mai greu de invins in orice meserie este frica, timiditatea."
"Spiritismul ca mijloc de reclama" Actrita ruby Miller declara ca la o sedinta de spiritism s-a pus in legatura cu spirirtul actritei Sarah Bernhardt, care si-a exprimat dorinta de a mai aparea o data pe scena, in persoana lui ruby. Publicul asteapta infrigurat reprezentatia.
"Ghete de dama din piele de strut"

"Frica lui Vanderbilt de microbi" -miliardarul nu pune niciodata mana pe bancnote sau monede de metal provenite de la alte persoane.
"Vaporase-omnibuze pe tamisa" -solutia ingenioasa a londonezilor pentru a rezolva problema circulatiei.
"Scoala pentru parinti" a fost infiintata la Paris.


 "Civilizatii misterioase"-Insula Pastelui. Se presupune ca indigenii care locuiau aceasta insula, au migrat pe apa, fiind stramosii maori-lor.
Civilizatia maya. E lansata ipoteza conform careia acestia ar fi descendenti ai Atlantidei.
"Nationalitatea femeii"- in Anglia, o femeie de alta nationalitate, daca se casatoreste, este obligata sa preia nationalitatea sotului ei.
"Cele mai ieftine locuinte"- sunt la Augsburg, in Germania.
"Mostenitori fericiti"- mostenitorii unui miliardar au fost cautati din 1894, de la moartea acestuia si gasiti in 1930. Acestia mostenesc 5 miliarde de lire!
"Chiromancie"-"Cititul in palma este considerat inca panajul tigancilor, cari dau in carti sau ghicesc cu ghiocul. Totusi e o stiinta care se bazeaza pe anumite date certe, ce te fac sa vezi cu preciziune scrise in palma omului, caracterul, intamplarie si soarta lui."
"Cronica medicala- sa fumam sau nu?"





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu