Contact

Unique, handmade wearable art.
Made with joy, for free spirits!

anca_gabby_3@yahoo.com
https://www.facebook.com/anca.gabi.5

joi, 19 iunie 2014

The Great Wave Of Kanagawa


"Marele Val". Un print celebru din arta traditionala japoneza, creat de Hokusai si publicat in preajma anilor 1880. 

Superbe stampele japoneze, au un stil aparte de a reda realitatea si niste culori foarte placute, calde. Saptamana trecuta am gasit intr-un anticariat un set de stampe erotice japoneze, sub forma unor carti postale si la un pret mic-mic, 2 lei. Trecand peste subiectul tratat (unele dintre ele sunt cel putin interesante si e foarte inspirant contextul in care sunt puse personajele, ambianta, mediul cu tot soiul de obiecte redate in detaliu, imbracamintea), sunt o forma de arta deosebita si originala si ma uimesc grija pentru detaliu, dar mai ales culorile, pe care m-am apucat serios sa le studiez.
Medalionul e pictat pe un lemn special, de stejar, care e printre cele mai frumoase cu care am lucrat. Sunt vizibili pe suprafata porii si in combinatie cu duritatea si culoarea lemnului, creeaza o "panza" perfecta pentru pictat si pirogravat.
Colierul are o dimensiune destul de mare, atat prin diametrul feliei de stejar, dar si prin lungimea lantului, care, cel putin la gatul meu, ajunge pana in dreptul buricului:)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu