Contact

Unique, handmade wearable art.
Made with joy, for free spirits!

anca_gabby_3@yahoo.com
https://www.facebook.com/anca.gabi.5

marți, 12 februarie 2019

Choice

Atunci cand aleg dintre doua, trei sau mai multe variante, sunt de fapt prinsa intr-o pacaleala: atata timp cat alegerea "trebuie" sa o fac dintre optiuni pre-existente, "mi se da" de ales. Liberul arbitru e si el inchis intre niste reguli determinate, respecta niste tipare deja stabilite, regulile sunt deja scrise. Pentru a putea alege cu adevarat, trebuie sa fiu eu Creatorul unei cai noi...cea proprie...


 Un dintre excursiile inspirate pe care le vom relua, cu siguranta, a fost cea pe dealul Gusteritei. Nu ne asteptam ca langa casa, chiar la marginea orasului, sa gasim un monument interesant si o priveliste deosebita peste Sibiu. Este Turnul lui Falkenheyn, construit in anul 1882 de Asociatia Carpatina Ardeleana a turistilor.
"A fost folosit de către această asociaţie pentru agrement până în preajma Primului Război Mondial. Odată cu pregătirile de război, Turnul a căpătat o mare importanţă strategică acesta fiind ocupat de armata austro-ungară.
În timpul Primului Război Mondial Turnul a avut o importanţă militară strategică pentru că asigura controlul asupra oraşului Sibiu acesta fiind pe o poziţie dominantă. În timpul Bătăliei Sibiului din anul 1916, Turnul a fost folosit de armata română, pe de-o parte şi de cea germană şi austro-ungară, pe de altă parte. Controlul asupra acestui obiectiv strategic a alternat după începutul lunii septembrie 1916." sursa: www.urbanasibiu.ro
Ne-am bucurat ca intr-una din rarele zile cu soare ale iernii, am putut sa iesim in natura si sa admiram orasul dintr-o perspectiva noua. Sa fim liberi este calea noastra, pe care o construim zi de zi si fiecare actiune a noastra o canalizam spre pastrarea acestei stari.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu